PersberichtSpectaculaire Sinterklaasoptocht door Den Haag Zuidwest 25 november 2017

Voor de negende keer wordt in Den Haag Zuidwest een spectaculaire Sinterklaasoptocht georganiseerd. En wel op zaterdag 25 november van 10.30 tot 16.00 uur. Dit jaar zal Winkelcentrum Almeloplein niet bezocht worden door Sinterklaas i.v.m. de renovatie van het plein, hiervoor in de plaats wordt Winkelcentrum Hoge Veld in Wateringseveld bezocht. Dit unieke evenement wordt gerealiseerd doordat vijf winkeliersverenigingen, Dierenselaan/Apeldoornselaan; Leyweg; Hoge Veld; Leyenburg en Betje Wolffstraat de handen ineengeslagen hebben. De Sinterklaasoptocht zal deze vijf winkelcentra bezoeken waar zij de kinderen en hun ouders zullen begroeten. Het wordt een grote optocht met zeker 15 voertuigen, ongeveer 130 zwarte pieten en uiteraard Sinterklaas.

De organisatie ligt in handen van Rob v.d. Berg en Henk en Steffen Grijspaardt. De uitvoering gebeurt door Rob van de Berg. Henk en Steffen Grijspaardt verzorgen de sponsoring en PR om het financiële plaatje rond te krijgen .“De achtste optocht van vorig jaar was eveneens zeer succesvol verlopen, ” vertelt Rob, “het aantal medewerkers is dit jaar verder gegroeid!” vertelt hij trots. De opzet van een dergelijke optocht is geen kleinigheid. “Er lopen maar liefst 175 medewerkers rond die dag!”

Veel overleg

Ook dit keer moeten er veel besprekingen gehouden worden met politie, gemeente, HTM en andere instanties. Daarnaast nog het regelen van de verkeersbegeleiders, de EHBO’ers, de visagistes, de voertuigen, de posters en de vergunningen. “Door het enorme succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer de uitbreiding op de optocht “ vertelt Henk. “ Voorafgaand aan het bezoek van Sinterklaas brengt de Kwibus een bezoek met een aantal danspieten die hun kunsten vertonen, piramides kunnen bouwen en nog veel meer kunstjes kennen en natuurlijk de muziekpieten om de boel alvast warm te laten draaien voor de komst van de Sinterklaas.”

Henk: “We werken ook nauw samen met de Zuidwester krant, die hier veel publiciteit aan geeft en Den Haag Zuid West voorziet van een gratis huis aan huis krant waarin onze optocht wordt aangekondigd.”

“De tijden waar Sinterklaas aankomt in de vijf winkelcentra staan op onze eigen site: www.sinterklaasindenhaagzuidwest.nl “ zegt Steffen die hier de verantwoording over heeft. “Ook een foto impressie en een overzicht van de sponsors van vorig jaar en dit jaar”.
Wilt u meer weten over de optocht of sponsoring dan kunt u contact opnemen met één van onderstaande personen.

Algemene informatie: Henk Grijspaardt 06-21624685
Sponsoring: Steffen Grijspaardt 06-344 84 224
Info optocht: Rob v.d. Berg 06-30601005


Sponsors


Tijdschema Zat. 25-11-2017


Dierenselaan - Apeldoornselaan
Aankomst 10.30 uur
Vertrek 11.30 uur
Winkelcentrum Leyenburg
Aankomst 11.40 uur
Vertrek 12.25 uur
Winkelcentrum Betje Wolffstraat
Aankomst 12.35 uur
Vertrek 13.35 uur
Winkelcentrum Hoge Veld
Aankomst 13.50 uur
Vertrek 14.35 uur
Winkelcentrum Leyweg
Aankomst 14.50 uur
Vertrek 15.50 uur

Een half uur voor de komst van Sinterklaas bezoekt de Kwibus met dans- en muziekpieten ieder winkelcentrum.