Sinterklaas in Den Haag Zuidwest

Zaterdag 23 november 2019

 

 

 

 

 

 

Persbericht

Spectaculaire Sinterklaasoptocht door Den Haag Zuidwest 24 november 2018

Voor de tiende keer wordt in Den Haag Zuidwest een spectaculaire Sinterklaasoptocht georganiseerd. En wel op zaterdag 24 november van 10.30 tot 16.00 uur. Dit unieke evenement wordt gerealiseerd doordat vier winkeliersverenigingen, Dierenselaan/Apeldoornselaan; Leyweg; Leyenburg en Betje Wolffstraat de handen ineengeslagen hebben. De Sinterklaasoptocht zal deze vier winkelcentra bezoeken waar zij de kinderen en hun ouders zullen begroeten. Het wordt een grote optocht met zeker 15 voertuigen, ongeveer 140 zwarte pieten en uiteraard Sinterklaas.

De organisatie ligt in handen van Rob v.d. Berg en Henk en Steffen Grijspaardt. De uitvoering gebeurt door Rob van de Berg. Henk en Steffen Grijspaardt verzorgen de sponsoring en PR om het financiële plaatje rond te krijgen .“De negende optocht van vorig jaar was eveneens zeer succesvol verlopen, ” vertelt Rob, “het aantal medewerkers is dit jaar verder gegroeid!” vertelt hij trots. De opzet van een dergelijke optocht is geen kleinigheid. “Er lopen maar liefst 175 medewerkers rond die dag!”

Veel overleg

Ook dit keer moeten er veel besprekingen gehouden worden met politie, gemeente, HTM en andere instanties. Daarnaast nog het regelen van de verkeersbegeleiders, de EHBO’ers, de visagistes, de voertuigen, de posters en de vergunningen. “Door het enorme succes van vorig jaar is er ook dit jaar weer de uitbreiding op de optocht “ vertelt Henk. “ Voorafgaand aan het bezoek van Sinterklaas brengt de Kwibus een bezoek met een aantal danspieten die hun kunsten vertonen, piramides kunnen bouwen en nog veel meer kunstjes kennen en natuurlijk de muziekpieten om de boel alvast warm te laten draaien voor de komst van de Sinterklaas.”

Henk: “We werken ook nauw samen met de Zuidwester krant, die hier veel publiciteit aan geeft en Den Haag Zuid West voorziet van een gratis huis aan huis krant waarin onze optocht wordt aangekondigd.”

“De tijden waar Sinterklaas aankomt in de vier winkelcentra staan op onze eigen vernieuwde website: www.sinterklaasindenhaagzuidwest.nl “ zegt Steffen die hier de verantwoording over heeft. “Ook een foto impressie en een overzicht van de sponsors die deze optocht mogelijk maken”.

Wilt u meer weten over de optocht of sponsoring dan kunt u contact opnemen met één van onderstaande personen.

Algemene informatie: Henk Grijspaardt 06 – 21 62 46 85
Sponsoring: Steffen Grijspaardt 070 – 205 11 70
Info optocht: Rob v.d. Berg 06 – 30 60 10 05